Aktualności
PODPROGRAM 2019 – efekty
1. Fundacja Divine Mercy [nazwa OPL] z terenu województwa łódzkiego przy współpracy Bankiem Żywności w Łodzi im. Marka Edelmana realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2019 – wrzesień 2020.
2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
· warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
· mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
· cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
· tłuszcze (olej rzepakowy),
· dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
2. Pomoc żywnościowa trafiła do osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa łódzkiego
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
7367374 - ton żywności;
6804 - paczek żywnościowych;
0- posiłków;
4. W ramach Podprogramu 2019 dla 1261 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono nie warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
• edukacji finansowej – 0 spotkań dla 0 uczestników
• żywieniowo dietetycznych - 0 spotkań dla 0 uczestników
• Kulinarnych – 0 spotkań dla 0 uczestników
• Niemarnowania żywności - 0 spotkań dla 0 Uczestników
• Innych działań aktywizujących - 0 spotkań dla 0 Uczestników