Aktualności
PODPROGRAM 2018- EFEKTY
18 VII 2019, 11:41:00
PODPROGRAM 2018 – efekty
1. Fundacja Divine Mercy [nazwa OPL] z terenu województwa łódzkiego przy
współpracy Bankiem Żywności w Łodzi im. Marka Edelmana realizowała/ło
Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinasowany z
Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było
zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz
uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie
wrzesień 2018 – czerwiec 2019.
2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
• warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat
pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
• skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały,
kasza gryczana, herbatniki maślane),
• mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
• mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy,
kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
• cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
• tłuszcze (olej rzepakowy),
• dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
3. Pomoc żywnościowa trafiła do 1380 osób znajdujących się w trudnej sytuacji
życiowej z terenu województwa łódzkiego
4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
73 75176 ton żywności;
6305 paczek żywnościowych;
0 posiłków;
5. W ramach Podprogramu 2018 dla 1380 osób korzystających z pomocy
żywnościowej nie przeprowadzono warsztatów edukacyjnych w ramach działań
towarzyszących:
• Ekonomiczne - 0 spotkań dla 0 uczestników
• Żywieniowe – 0 spotkań dla 0 uczestników
• Kulinarne - 0 spotkań dla 0 uczestników
• Niemarnowanie żywności – 0 spotkań dla 0 uczestników