Aktualności
PODPROGRAM 2017- efekty
26 VII 2018, 14:05:00
PODPROGRAM 2017 – efekty
1. Fundacja Divine Mercy z terenu województwa łódzkiego przy współpracy Bankiem Żywności w Łodzi realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.
2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
· warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
· skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
· mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
· mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
· cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
· tłuszcze (olej rzepakowy),
· dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).
2. Pomoc żywnościowa trafiła do 1543 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa łódzkiego
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
· 76,14864 ton żywności;
· 6018 paczek żywnościowych;
· 0 posiłków;
4. W ramach Podprogramu 2017 dla 1543 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 7 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
• Ekonomiczne – 0 spotkań dla 0 uczestników
• Żywieniowe – 4 spotkań dla 22 uczestników
• Kulinarne - 3 spotkań dla 19 uczestników
• Niemarnowanie żywności - 0 spotkań dla 0 uczestników
